"Läs och skriv, ge orden liv"

Nylands litteraturförening samlar skrivande och läsande människor i Nyland. Föreningen strävar till att god litteratur produceras, sprids och blir läst.

Med vår nya händelsekalender håller du koll på viktiga datum och händelser. Du kan ta del av alla kommande händelser eller hitta de händelser som är riktade till dig.

Från och med januari 2021 har Nylands litteraturförening varje månad uppmärksammat en medlem från den egna föreningen. Nu har vi dock gått igenom hela medlemskåren, och det blir allt svårare att hitta nya kandidater. Därför öppnar vi nu upp möjligheten för andra medlemsföreningar inom förbundet FSL (Finlands svenska litteraturföreningar r.f.) att nominera sina egna medlemmar för uppmärksamhet. Läs om Månadens medlem

Aktuellt

Carmela Johansson

(っ◔◡◔)っ ♥ MÅNADENS MEDLEM ♥

FSL:s månadens medlem är Carmela Johansson från Åbolands litteraturförening r.f. Läs mera »
NyLitt
idag kl. 11:47

Inlämning av bidrag för Manus 42

Vi har glädjen att meddela att vi även i år kommer att publicera en ny utgåva av vår publikation Manus. I år utkommer nummer 42.Läs mera »
NyLitt
10.05.2024 kl. 13:31
Romanstafett

Delta i romanstafetten

Historierna kring Tre smeder och Potatistorget flyger och far, som svalor, som människoöden. Den unga Stella skriver sin gradu om livet på 70-talet. Nu kan du hjälpa Stella och Max att hitta gamla historier och bilder från Helsingfors som professorn efterlyser, både från förr och nu. Läs mera »
NyLitt
11.05.2024 kl. 15:40

   NyLitt online kanal