NyLittLÄS OCH SKRIV, GE ORDEN LIV

I dagens föreningsliv är inkludering en grundläggande princip som omfattar alla, oberoende av medlemsstatus.

Vårt mål är att erbjuda en litterär verksamhet av hög kvalitet som engagerar människorna i Nyland, och som är tillgänglig var de än är – i både fysiska och digitala miljöer.(づ•́ ᵔ •̀)づ MANUS (づ•́ ᵔ •̀)

Tidskriften Manus en källa till kreativitet, tankar och idéer från medlemmarna och gästskribenterna. Texterna kan vara prosa eller poesi, fakta eller fiktion.

Manus publiceras också digitalt (i pdf- och epub-format) och kanske även som ljudbok. Alla digitala versioner kommer att kunna laddas ner gratis från föreningens hemsida.

Vi ser fram emot ditt bidrag med stor entusiasm!

Mera om Manus och andra publikationer

(っ◔◡◔)っ MÅNADENS MEDLEM

Månadens medlem” är ett initiativ som syftar till att uppmärksamma och fira våra medlemmars litterära engagemang.

Varje månad lyfter vi fram och intervjuar “Månadens medlem” på vår webbplats och Facebook-sida. Vi utforskar allt från deras skrivprocesser och läsvanor till deras övriga kreativa aktiviteter.

Mera om månadens medlem 

(っ◔◡◔)っ INTERNATIONELLT KULTURCAFÉ
På svenska, men på olika sätt

Att samtala med människor på ett café kan vara både en njutning och en utmaning. Hos oss serveras kaffe med stor entusiasm och inspiration. Tillsammans engagerar vi oss i att lyssna, konversera, läsa, dela berättelser eller skriva – allt detta görs med nyfikenhet och glädje. Oavsett om du redan är förtrogen med den finlandssvenska kulturen eller önskar utforska den, är du välkommen. Vi samlas (nästan) varje torsdag klockan 16.på The Good Coffee Company Eriksgatan 33 i Helsingfors.

Känn dig välkommen!

Följ med kulturcaféets händelser