Verksamheten hösten 2018

Höstens skrivarkurs på LillaLuckan börjar i september.

Bokmässan i Helsingfors 25-28.10
Föreningen deltar med både monter och program. Om du vill sälja dina böcker eller annars bara dejourera i montern, hör av dig senast första veckan i oktober till Ursula.

Bokkalaset i Raseborg
Lördagen den 10 november åker Nylitt med buss till Ekenäs. Start vid Kiasma kl. 8.30. Resan kostar 10 euro tur-retur, 5 euro om man åker bara en väg.

Uppläsarafton 17.1.2019 kl. 17
Det var meningen att vi skulle avsluta året med en uppläsningsafton på Arkadia international bookshop i Tölö i Helsingfors, men det fanns inga passliga lediga tider. Så i stället börjar vi vårt nya år med den på Dagmarsgatan i Tölö i Helsingfors.

Lektörstjänsten
Om du vill använda lektörstjänsten, hör av dig till Ursula

Medlemsavgiften år 2018
Det går fortfarande bra att betala in medlemsavgiften på föreningens konto i Aktia FI54 4055 1050 0494 14. Avgiften är 20 euro för 27 år fyllda och 10 euro för dem som inte ännu fyllt 27. För att få delta i höstens program ska man ha betalt medlemsavgiften.

EU:s förordning om personregister
I maj trädde förordningen i kraft och den gäller alla föreningar, alltså också Nylitt. Vi har ett register och i det finns namn och gatuadresser för annars kan vi inte skicka ut Manus och Presens. Några andra uppgifter har vi inte sparat om er.

Verksamheten 2017


Program på våren

 • 22.03 Årsmötet på Café Nya vinden.
 • 7-9.04 Skrivarkurskryssning till Stockholm  med Henrika Andersson som lärare. Vi skrev på båten på väg dit och tillbaka. Framme i Stockholm hade vi några timmar egen tid och sedan åt vi lunch på Fotografiska museet med debuterade fantasyförfattaren Anna 

  Arvidsson. 

 • 17.05 Uppläsarkväll på Arkadia International Bookshop. Skådespelaren Sophia 
  Heikkilä var programledare och läste texter av medlemmar som inte ville läsa själva. De flesta läste egna texter. Det var mycket publik och en trevlig kväll som gav mersmak.

Program på hösten

 • Skrivarkurs på LillaLuckan. Tio onsdagar under hösten höll Henrika Andersson skrivarkurs på LillaLuckan i Forum. Kursen var i första hand tänkt för medlemmar som inte är så skrivarkursvana. Kursen hade elva deltagare.
 • Manus 35 utkom i början av hösten med Självständighet och Tillsammans som teman eftersom Finland fyllde 100 och föreningen också ville delta i firandet. Bidrag av 21 medlemmar ingick i Manus och dessutom fanns det en del med recensioner av böcker skrivna av två medlemmar.
 • 23-24.09 Skrivarkurs på Gustavelund med Hannele Mikaela Taivassalo som lärare. Nio medlemmar deltog i kursen.
 • 26-29.10 Bokmässan i Helsingfors. Nylitt deltog i bokmässan med egen monter och en medlem medverkade i takföreningen FSL:s program Röster längs kusten där en medlem från varje litteraturförening berättade om sitt skrivande och läste sin egen text. I montern sålde medlemmarna egna och varandras böcker.
 • 29.11 Uppläsarkväll på Arkadia International Bookshop. Henrika Andersson var 
  programledare och läste också ett avsnitt ur sin kommande bok. Medlemmar läste egna texter för en intresserad publik.